Ik ben gezondheidszorgpsycholoog, cognitief gedragstherapeut en mindfulness trainer. Ik combineer mijn (neuro)psychologische en wetenschappelijke kennis met een holistische visie. Ik hecht veel belang aan het verbinden van het hoofd met het hart, van denken naar voelen en daarnaast doen. In mijn trainingen werk ik met cognitieve gedragstechnieken, mindfulness, meditatie, elementen uit yoga nidra en deel ik mijn kennis en mijn ervaring als moeder.
Ik woon in Amsterdam met mijn zoon van 8, een dochter van 4 en mijn man.
"Ik herinner mezelf als een meisje dat altijd alles observeerde. Kijkend naar hoe de mieren de zandkorrels uit hun holletje droegen. Wat er gebeurde als ik met een takje hun pad doorkruiste. Hoe ik in mijn tuin lag en grassprietjes zag van dichtbij. In de klas uit het raam staren om de natuur, dieren en mensen te bestuderen. Te aanschouwen, verwonderen en dromen. Het voedde mij en tegelijkertijd hield het mij terug van snel zijn in alles. Snel zijn in alle stappen die gemaakt moesten worden thuis en op school, om ergens naar toe te gaan, aan te komen of er eigenlijk al te zijn.
Nu ben ik 43 en gezondheidszorgpsycholoog. Twintig jaar geleden begon ik in de kinderrevalidatie als logopedist. Veel interesse had ik voor de werking van geest en lichaam, dat niet altijd deed wat ‘de bedoeling’ was. Het is mooi om de kracht te zien in mensen bij wie de dingen niet als vanzelfsprekend zijn.
Ik wilde meer begrijpen van het gedrag van mensen en ging studeren waarna ik als orthopedagoog in de kinder- en jeugd-psychiatrie en in de medische psychologie werkte. Ik deed de opleiding cognitieve gedragstherapie, GZ-psychologie en EMDR.
Ik vond het waardevol om zo dichtbij het leven van anderen te zijn. Een studie mindfulness opende mijn ogen dat er naast het geprotocolleerde systeem vooral uitgaand van de cognitieve gedragsmatige benadering en veel praten, er ook een andere manier is om om te gaan met problemen.
Meer en meer ben ik me gaan verdiepen in de relatie tussen ons brein en het lichaam: de rol van het zenuwstelsel, het ego en de algehele gezondheid. Niet alles past binnen de grotendeels vaststaande kaders. En daarom geloof ik in het anders durven zien en doen, dan in de tunnelvisie terecht te komen van diagnoses en protocollen. Ik ben ervan overtuigd dat niks volledig vastligt, maar alles dynamisch is en dat daar de ruimte ligt voor herstel en groei.
Ik ben op avontuur om datgene waar ik in geloof verder te ontwikkelen voor mezelf en anderen. Ik voel nu de waarde van mijn vertraging, verwondering en gedroom, want het heeft mij altijd gestimuleerd om een brede blik te behouden en een nieuw en eigen perspectief te ontwikkelen."